Robotiikka ja Dronet

Selvitämme palvelurobottien ja automatisaation mahdollisuuksia. Kehityskohteenamme ovat hoiva- ja palveluaala sekä rakentaminen. Etsimme potentiaalisia pilottiasiakkaita hankkeisiimme.

Dronet valtaavat maailmaa, nyt jo Suomessakin myydään kuluttajille erilaisia droneja eli kauko-ohjattavia lennokkeja. Droneja voi käyttää myös bisneksen tekoon. Dronejen avulla voidaan tehdä erilaisia kuvauksia, kuten lämpökamerakuvauksia ilmasta käsin. Maailmalla on myös vähitellen syntynyt erilaisia toimituspalveluita, myös Suomessa posti on kokeillut syyskuussa 2016 pakettien toimitusta Suomenlinnaan. Droneja hyödynnetään myös maanviljelyssä ja infrastruktuurissa.

Dronejen hinnat ovat tulleet kovaa vauhtia alaspäin, joten itse teknologia on tänä päivänä myös ammatti käytössä kohtuuhintaista. Tämä on mahdollisuus uusien bisnesmuotojen syntymiselle, jossa me haluamme olla mukana.

Tällä hetkellä myös hallitusohjelmassa on tarkoitus edistää digitalisaatiota ennakkoluulottomasti ja yhtenä osa-alueena on älykkään liikenteen edistäminen. Tällä hetkellä Suomessa dronejen käyttöä säätelee Trafi. Me voimme auttaa sinua selvittämään omaa liikeideaasi koskevasta lainsäädännöstä, sillä meillä on usean vuoden kokemus erilaisista lupa- ja viranomaisprosesseista.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/pienista-koptereista-syntyy-iso-bisnes/Nu4Bk8Gf?_ga=1.127837005.1326801656.1438248852

https://www.posti.fi/tiedotteet/2015/20150901_robottikopteri.html